Testenine so lahko na meniju za kosilo vsak dan

Testenine so en a najbolj enostavnih in hitrih stvari, ki jih lahko naredimo doma za kosilo, še posebej če se nam mudi in rabimo energijo, da premagamo dan. Testenine se lahko pripravi na sto in en način. Vzamemo si le nekaj trenutkov, da pogledamo na spletu, kaj lahko naredimo in se tega tudi lotimo. Večina takih jedi s testeninami na vzamejo maksimalno 15 minut časa in že lahko jemo. Nekaj časa porabimo samo za to, da se testenine skuhajo, omaka pa je narejena takoj. Lahko jo pripravimo med tem ko se testenine kuhajo, ali pa potem, ko so že kuhane. Ko je omaka narejena, samo stresemo notri testenine, dobro premešamo in lahko že jemo.

Testenine lahko naredimo tudi sami doma. Ne vzame toliko časa, še manj pa je potrebnih sestavin zanjo. Domače sveže pripravljene testenine se kuhajo še manj časa kot kupljene, saj jih samo vržemo v vrelo vodo za kakšno minuto in testenine so pripravljene za omako.

Testenine so lahko na meniju za kosilo vsak dan

Omaka za testenine je lahko paradižnikova, iz bazilike, siroma, smetanova, iz tartufov, golaž, tunina, limonina in še marsikaj. Pri testeninah smo res lahko ustvarjalni, saj zelo veliko stvari paše zraven ne glede na kaj. Testenine so tudi zelo enostavna in praktična zadeva za pripravit, ko imamo kakšne obiske, saj je hitro narejena in če je zmanjka, naredimo še in je narejeno takoj.

Imamo tudi različne vrste testenin. Vsaka vrsta testenin je primerna za neko določeno omako. Načeloma je lahko tudi vseeno, ampak v restavracijah in včasih pri komu doma, dobimo točne specifične testenine z neko določeno omako in nikakor drugače. Pri restavracijah ne moramo izbirati med testeninami. Lahko samo povemo kater jed želimo in dobimo to kar tam paše. Se pravi že želimo testenine v golažu, bomo dobili specifične testenine. Žal ne moramo dati špagete v golaž. To kar dobimo je najbolj smiselno in še vedno je zelo dobro.